Contact

Wat is het verschil tussen bedrukken en borduren?

Overal op deze website vindt u informatie over het bedrukken en borduren van allerlei verschillende producten. Wat is nu het verschil in techniek tussen de twee en hoe uit zich dit op de gekozen producten. In onderstaande tekst vindt u deze informatie zodat u ongeveer weet hoe de producten persoonlijk worden gemaakt. Indien u twijfelt over welke manier het beste voor u is, kunt u altijd contact met ons opnemen via de contactpagina en wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden. Wij hebben zeer veel ervaring met zowel bedrukken als borduren dus kunnen u altijd gericht advies geven over wat het beste is voor u.

Bedrukken voor een prachtig resultaat

bij het bedrukken van iets wordt de desbetreffende afbeelding met veel kracht op de stof aangebracht. Er wordt een soort speciale dikke inkt aangebracht in de drukmachine waarna deze de inkt met grote kracht op de stof drukt. De inkt bevindt zich in een drukvorm die de gewenste afbeelding of tekst bevat en dus uiteindelijk de bedrukking wordt. Hetzelfde embleem kan op deze manier zo vaak worden gedrukt als wenselijk is. Het bedrukken van een stof kan hierdoor snel gedaan worden en is gebruiksvriendelijk. Bedrukken geeft op vrijwel alle stoffen een goed resultaat waardoor het een zeer populaire methode is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden om een strandlaken te bedrukken voor een prachtig resultaat.

Borduren voor hoogwaardige kwaliteit

Bij een borduring wordt de getoonde afbeelding niet van inkt gemaakt, zoals bij bedrukking het geval is, maar wordt deze van garen gemaakt. Vroeger werd dit allemaal met de hand gedaan door middel van een naald waaraan het garen vast zat. Halverwege de 19e eeuw werd de borduurmachine uitgevonden, wat het einde betekende voor het borduren met de hand. Deze manier van borduren wordt bijna niet meer gedaan, maar gebeurt alleen nog in zeer speciale gevallen, zoals bijvoorbeeld voor kerken. Er zijn tegenwoordig machines die heel snel en enorm precies kunnen borduren. Borduren zorgt voor een erg professioneel en degelijk embleem op de stof. U kunt in principe alles wat u wilt laten borduren, zoals een logo, naam, tekst etc. Er zijn producten waarop wij het afraden om een borduring aan te brengen.

Theedoeken bedrukken of borduren

Een theedoek behoort tot een onmisbaar product in elke keuken. Vroeger werd de theedoek gebruikt om theekopjes te drogen, maar tegenwoordig wordt hier vaak de volledige vaat mee afgedroogd....

Lees meer
Handdoeken bedrukken of borduren

Het standaard type handdoek wordt dagelijks meerdere malen gebruikt met allerlei verschillende doeleinden. Het is bijvoorbeeld een leuk idee om een bedrijfslogo op een handdoek te borduren...

Lees meer
Sauna handdoek bedrukken of borduren

Een handdoek wordt overal gebruikt en ook bij u welverdiende bezoek aan de sauna na een lange week maakt u gebruikt van een sauna handdoek. Een sauna handdoek wordt vaak om h...

Lees meer
Handdoeken

Handdoeken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Wij kunnen ze allemaal voor u bedrukken of borduren naar uw persoonlijke wens!

Lees meer
Horecatextiel

In de horeca worden dagelijks enorm veel hand- en theedoeken gebruikt. Wij kunnen deze van uw bedrijfsnaam en logo voorzien voor een professionele uitstraling.

Lees meer
Copyright © 2023 - mijnhanddoek - Badstof personaliseren | Sitemap